culinaire
zaken
.nl
Kipcocktail 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1.25
100
3
2
1
1
1
1
-
-
-
gram
deciliter
gram
theelepel
stuks
stuks
bouquet
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kipfilet
yoghurt (mager)
champignon ingrediënt info
sap (citroen-)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
meloen (honing-) ingrediënt info
kruiden (tuin-,vers)
paprika (poeder) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout (selderij-)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het kippenvlees in blokjes. Snij de meloen door, haal de pitten eruit en steek er met een appelboor balletjes uit. Pel de tomaten, snij ze in achten en maak ze schoon. Was de champignons, snij ze in dunne plakken en besprenkel ze met 1.5 th.l citroensap. Vermeng kippenvlees, meloenballetjes, stukjes tomaat en plakjes champignons losjes in een schaal. Roer de yoghurt, kruiden, zout, peper en rest van citroensap, selderiezout en paprikapoeder door elkaar. Schenk de saus over de cocktail en laat dit 1 uur in de koelkast intrekken. Maak de kipcocktail voor het opdienen nog eens goed op smaak en verdeel deze over vier cocktailglazen. Snij het ei in achten en garneer elke cocktail met twee partjes.
Voedings-
waarde
Energie624 KiloJoules
149 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
29 gram
1 gram