culinaire zaken .nl |
Kipcocktail 1 | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.25 100 3 2 1 1 1 1 - - - |
gram deciliter gram theelepel stuks stuks bouquet theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kipfilet yoghurt (mager) champignon sap (citroen-) tomaat (vlees-) meloen (honing-) kruiden (tuin-,vers) paprika (poeder) ei (kip) zout (selderij-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Snij het kippenvlees in blokjes. Snij de meloen door, haal de pitten eruit en steek er met een appelboor balletjes uit. Pel de tomaten, snij ze in achten en maak ze schoon. Was de champignons, snij ze in dunne plakken en besprenkel ze met 1.5 th.l citroensap. Vermeng kippenvlees, meloenballetjes, stukjes tomaat en plakjes champignons losjes in een schaal. Roer de yoghurt, kruiden, zout, peper en rest van citroensap, selderiezout en paprikapoeder door elkaar. Schenk de saus over de cocktail en laat dit 1 uur in de koelkast intrekken. Maak de kipcocktail voor het opdienen nog eens goed op smaak en verdeel deze over vier cocktailglazen. Snij het ei in achten en garneer elke cocktail met twee partjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 624 KiloJoules 149 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 29 gram 1 gram |