culinaire zaken .nl |
Kefir salade uit Libanon | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Libanon | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 2 2 |
deciliter stuks teentje stuks |
kefir avocado knoflook paprika (rood) | ||
Berei- ding |
Hak de paprika fijn. Roer de knoflook door de kefir en schep er dan voorzichtig de stukjes avocado door. Schep dit mengsel in een berg midden van een schaal en strooi er de paprika op. Dek de salade af en laat hem 1 uur in de koelkast koud worden. Een warme pitta kan er lekker bij smaken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 662 KiloJoules 158 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 3 gram 9 gram |