culinaire zaken .nl |
Kabeljauw (gepocheerd) 2 (Gepocheerd in witte wijn. Magnetrongerecht.) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 80 50 20 4 0.50 |
gram gram gram gram gram eetlepel stuks |
kabeljauw (filet,diepvr) druif (blauw) kaas (Paturain) sla (veld-) amandel (schaafsel) wijn (wit,droog) bouillon (kruiden-,tablet | ||
Berei- ding |
Breng in een pan 2 deciliter water met het bouillontablet aan de kook. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan lichtbruin. Was de druiven en dep ze droog. Ontpit de druiven. Houd er 4 achter voor garnering. Laat de Paturain 30", onafgedekt, smelten in een magnetronbestendige litermaat. Voeg de wijn toe en verwarm nog 20". Voeg hier de druiven aan toe en doe de vis met de bouillon in een magnetronschaal, dek deze af met magnetronfolie. Laat de vis in 2 minuten op 350 Watt gaar worden. De vis is gaar als hij wit van kleur is. Laat de vis buiten de magnetron nog 2 minuten a 3 minuten nagaren. Verdeel de veldsla over twee borden of schaaltjes. Leg een stuk vis erop. Schep wat saus over de vis. Bestrooi de vis met amandelschaafsel. Garneer met druiven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1396 KiloJoules 332 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 39 gram 2 gram |