culinaire zaken .nl |
Kaassteak (Escalope Edam) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 1 80 40 16 2 |
gram deciliter gram gram eetlepel stuks |
kaas (belegen,Goudse) melk (halfvol) boter (room-) bloem meel (paneer-) ei (kip) | ||
Berei- ding |
Leg dikke plakken jong belegen Edammer of Goudse kaas (rechthoeken of cirkels, 0.75 centimeter dik, 150 gram per persoon) in een laagje koude melk of water, 10 minuten weken, haal uit en laat uitdruipen, wentel door licht bepeperde bloem, haal door het geslagen ei, sla overtollig struif af en haal door de paneermeel. Bak aan beide zijden lichtbruin in de uitgebruiste boter (kort, anders wordt de kaas "loops"). Lekker met een tomaten-, kruiden- of mosterdsaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3912 KiloJoules 931 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 48 gram 1 gram |