culinaire zaken .nl |
Hartige cake | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 50 10 8 3 3 2 1 1 0.50 0.30 - |
gram gram gram stuks stuks eetlepel theelepel stuks teentje stuks eetlepel naar smaak |
tahoe kaas (oud) boter (room-) koolblad (groen) ei (kip) melk (koffie-) sambal oelek ui knoflook wortel (winter-) kruiden (nasi-) zout | ||
Berei- ding |
Snij de harde nerven uit de koolbladeren. Kook de bladeren in ruim water met zout ongeveer 4 minuten. Spoel ze af met koud water en dep ze droog. Bekleed een beboterde cakevorm (1.5 liter) met de bladeren, laat het blad overhangen en bewaar 1 blad als deksel. Snij de rest in stukjes. Snij de schoongemaakte wortel in kleine blokjes en kook deze in ongeveer 5 minuten gaar. Snipper de ui en knoflook fijn. Snij de tahoe in kleine blokjes. Verhit de boter en fruit de ui en knoflook. Voeg de tahoe, kruidenmix en sambal toe en roerbak het een paar minuten. Voeg de uitgelekte wortel en het gesneden koolblad toe. Laat het mengsel iets afkoelen. Klop de eieren los met de koffiemelk en roer de kaas erdoor. Meng dit door het tahoemengsel en voeg naar smaak zout toe. Schep het mengsel in de vorm, druk het aan en dek het af met het koolblad. Dek de vorm af met folie en prik er een gaatje in. Bak de cake in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden Celcius) in ongeveer 45 minuten gaar. Neem de cake uit de oven en laat hem 15 minuten staan. Verwijder de folie, haal de cake uit de vorm en snij hem in plakken. Serveer eventueel met tomatensaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1052 KiloJoules 250 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 20 gram 3 gram |