culinaire
zaken
.nl
Sardine gevuld met kaasbrood
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
8
6
5
2
2
1
-
-
gram
stuks
sneetje
eetlepel
teentje
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kaas (parmezaans)
sardine (vers)
brood (wit)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
kappertjes
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd de sardines aan de buikkant diep in, maak ze schoon en verwijder de ruggegraat (of laat de visman dit doen). Was de sardines zorgvuldig onder de koude kraan. Hak de kappertjes fijn. Verkruimel de sneetjes brood.
Berei-
ding
Doe driekwart van het broodkruim in een kom en pers de knoflook erboven uit. Meng de kappertjes, peterselie, olie en de helft van de kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vul de sardines met dit mengsel en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van het broodkruim en de Parmezaanse kaas erover. Bak de sardines in een op 180 graden voorverwarmde oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie1448 KiloJoules
345 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
10 gram
2 gram