culinaire zaken .nl |
Sardine gevuld met kaasbrood | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Oven | Bewerkelijk | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 8 6 5 2 2 1 - - |
gram stuks sneetje eetlepel teentje eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kaas (parmezaans) sardine (vers) brood (wit) olie (olijf-) knoflook peterselie (vers) kappertjes zout peper (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de sardines aan de buikkant diep in, maak ze schoon en verwijder de ruggegraat (of laat de visman dit doen). Was de sardines zorgvuldig onder de koude kraan. Hak de kappertjes fijn. Verkruimel de sneetjes brood. | |||
Berei- ding |
Doe driekwart van het broodkruim in een kom en pers de knoflook erboven uit. Meng de kappertjes, peterselie, olie en de helft van de kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vul de sardines met dit mengsel en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van het broodkruim en de Parmezaanse kaas erover. Bak de sardines in een op 180 graden voorverwarmde oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1448 KiloJoules 345 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 10 gram 2 gram |