culinaire
zaken
.nl
Gegratineerd kaaspuddinkje
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
50
15
15
1
centiliter
gram
gram
gram
stuks
melk ingrediënt info
kaas (oud)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 175 graden (gasovenstand 3). In een steelpan de boter laten smelten. In een keer de bloem toevoegen. Al roerend melk toevoegen tot het mengsel als een bal van de pan loslaat. Pan van vuur nemen en 40 gram geraspte kaas erdoor roeren. Het ei splitsen. Dooier door het deeg roeren. Nog ongeveer 1 minuut flink blijven roeren. Eiwit stijf kloppen. Helft van het eiwit luchtig door het deegmengsel spatelen (de andere helft van het eiwit wordt niet gebruikt). Vormpjes (inhoud ongeveer 1 deciliter) invetten. Mengsel in de vormpjes schenken tot ongeveer 1 centimeter onder de rand. In een braadslede zetten en zoveel kokend water in de braadslede schenken dat de vormpjes voor de helft onderstaan. In het midden van de oven de puddinkjes in ongeveer 18 minuten gaar laten worden (als het mengsel stevig aanvoelt, zijn ze gaar). Vormpjes uit het water nemen en iets laten afkoelen. Met een mes puddinkje van de vormpjes lossnijden en voorzichtig uit de vormpjes halen. Tot gebruik in plastic folie bewaren. Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius of gasovenstand 3. Twee kleine bordjes invetten met boter. Puddinkjes erop zetten. Rest van de kaas erover strooien. In het midden van de oven de puddinkjes in ongeveer 20 minuten door en door warm en lichtbruin laten worden. Direct serveren. Lekker met roggebrood.
Voedings-
waarde
Energie950 KiloJoules
226 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
12 gram
0 gram