culinaire zaken .nl |
Gebakken knoflook met brood | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:20 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 125 125 1 12 6 - |
gram gram gram deciliter sneetje teentje naar smaak |
druif spek worst (knoflook-) melk brood (wit) knoflook zout | ||
Berei- ding |
Brood, spek en worst in 0.5 centimeter grote blokjes snijden, druiven ontpitten. Het brood met melk bevochtigen, met een doek bedekken en een paar uur wegzetten. De knoflook in de olie bruin laten worden en verwijderen. Spek en worst in dezelfde olie bakken. Het brood toevoegen en onder roeren bruin laten roosteren. Als het gerecht klaar is, moet alle olie opgezogen zijn. Brood, worst en spek op een schotel schikken, de druiven er bovenop leggen, 4 minuten onder de grill houden en warm serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2792 KiloJoules 665 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 67 gram 23 gram 4 gram |