culinaire
zaken
.nl
Garnalen-tonijnsalade met paprika
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
1.25
90
2.80
1
1
0.50
0.25
-
-
gram
deciliter
gram
centiliter
eetlepel
theelepel
stuks
krop
naar smaak
naar smaak
garnaal (Hollands,blik)
room (zuur)
tonijn (water,blik)
wijn (wit,droog)
ketchup (tomaten-)
sap (citroen-)
paprika (rood) ingrediënt info
sla ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Tonijn afgieten en met vork losmaken. Paprika wassen, halveren en de zaadlijsten verwijderen. Twee dunne ringen eraf snijden. Ringen halveren. Rest van paprika in kleine blokjes snijden. Garnalen afspoelen en laten uitlekken. In pan met ruim water de blokjes paprika ongeveer 2 minuten koken. In vergiet doen en met koud water afspoelen. Laten uitlekken. In kom doen: zure room, tomatenketchup, wijn, citroensap, zout en peper. Tot een sausje kloppen. Slabladeren wassen en uitslaan. Op de borden leggen. Garnalen, tonijn en paprikastukjes door elkaar mengen. Op slabladeren scheppen. Garneren met halve paprikaringen. Lekker met stokbrood en salade.
Voedings-
waarde
Energie1564 KiloJoules
372 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
30 gram
2 gram