culinaire zaken .nl |
Garnalen-tonijnsalade met paprika | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 1.25 90 2.80 1 1 0.50 0.25 - - |
gram deciliter gram centiliter eetlepel theelepel stuks krop naar smaak naar smaak |
garnaal (Hollands,blik) room (zuur) tonijn (water,blik) wijn (wit,droog) ketchup (tomaten-) sap (citroen-) paprika (rood) sla zout peper | ||
Berei- ding |
Tonijn afgieten en met vork losmaken. Paprika wassen, halveren en de zaadlijsten verwijderen. Twee dunne ringen eraf snijden. Ringen halveren. Rest van paprika in kleine blokjes snijden. Garnalen afspoelen en laten uitlekken. In pan met ruim water de blokjes paprika ongeveer 2 minuten koken. In vergiet doen en met koud water afspoelen. Laten uitlekken. In kom doen: zure room, tomatenketchup, wijn, citroensap, zout en peper. Tot een sausje kloppen. Slabladeren wassen en uitslaan. Op de borden leggen. Garnalen, tonijn en paprikastukjes door elkaar mengen. Op slabladeren scheppen. Garneren met halve paprikaringen. Lekker met stokbrood en salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1564 KiloJoules 372 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 30 gram 2 gram |