culinaire
zaken
.nl
Friseesalade met geitekaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
2
2
2
1
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
eetlepel
sneetje
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
krop
naar smaak
naar smaak
kaas (geite-,frans)
olie (olijf-) ingrediënt info
brood (casino)
peterselie ingrediënt info
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
honing
mosterd
sla (frisee-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Frisee wassen, drogen in slacentrifuge en in kleinere stukken scheuren. Was en halveer de tomaat en verwijder het zaad. Snij in partjes. Pel de ui en snipper hem. In kom citroensap, olie, vloeibare honing, mosterd, zout en peper door elkaar roeren.
Berei-
ding
Verdeel de sla over borden. Verdeel de ui, tomaat en peterselie over de salade. Rooster de (ronde) sneetjes casinobrood lichtbruin en beleg ze met geitekaas. Leg de boterhammen nog even onder een hete grill tot de kaas begint bruin te kleuren. Sprenkel de dressing over de salade en leg de geroosterde broodjes met geitekaas erop. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie1476 KiloJoules
351 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
11 gram
2 gram