culinaire zaken .nl |
Friseesalade met geitekaas | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 2 2 2 1 1 1 1 1 0.50 - - |
gram eetlepel sneetje eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel theelepel krop naar smaak naar smaak |
kaas (geite-,frans) olie (olijf-) brood (casino) peterselie sap (citroen-) ui tomaat honing mosterd sla (frisee-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Frisee wassen, drogen in slacentrifuge en in kleinere stukken scheuren. Was en halveer de tomaat en verwijder het zaad. Snij in partjes. Pel de ui en snipper hem. In kom citroensap, olie, vloeibare honing, mosterd, zout en peper door elkaar roeren. | |||
Berei- ding |
Verdeel de sla over borden. Verdeel de ui, tomaat en peterselie over de salade. Rooster de (ronde) sneetjes casinobrood lichtbruin en beleg ze met geitekaas. Leg de boterhammen nog even onder een hete grill tot de kaas begint bruin te kleuren. Sprenkel de dressing over de salade en leg de geroosterde broodjes met geitekaas erop. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1476 KiloJoules 351 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 11 gram 2 gram |