culinaire zaken .nl |
Friseesalade met druiven en roquefort-portballetjes | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 75 50 50 5 4 1 0.50 |
gram gram gram gram eetlepel eetlepel blaadje krop |
kaas (roquefort) kaas (Mon Chou) druif (wit) druif (blauw) yoghurt (biogarde-roer) port (rood) gelatine sla (frisee-) | ||
Voor- berei- ding |
Mix de schimmelkaas, verse kaas, biogarde en de helft van de port tot een gladde massa. Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pannetje de rest van de port. Neem de pan van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de gelatineoplossing door het kaasmengsel. Laat de massa 3 uur opstijven in de koelkast. | |||
Berei- ding |
Was de sla en droog hem in een slacentrifuge. Verdeel over bordjes. Was de druiven, halveer ze en haal er de pitjes uit. Schep met behulp van een paar theelepels (of meloenbolletjes-lepel) bolletjes roquefortmousse op de salade. Rangschik de druiven op de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1592 KiloJoules 379 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 13 gram 1 gram |