culinaire
zaken
.nl
Friseesalade met druiven en roquefort-portballetjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
75
50
50
5
4
1
0.50
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
blaadje
krop
kaas (roquefort)ingrediënt info
kaas (Mon Chou)
druif (wit) ingrediënt info
druif (blauw) ingrediënt info
yoghurt (biogarde-roer)ingrediënt info
port (rood)
gelatine
sla (frisee-) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Mix de schimmelkaas, verse kaas, biogarde en de helft van de port tot een gladde massa. Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pannetje de rest van de port. Neem de pan van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de gelatineoplossing door het kaasmengsel. Laat de massa 3 uur opstijven in de koelkast.
Berei-
ding
Was de sla en droog hem in een slacentrifuge. Verdeel over bordjes. Was de druiven, halveer ze en haal er de pitjes uit. Schep met behulp van een paar theelepels (of meloenbolletjes-lepel) bolletjes roquefortmousse op de salade. Rangschik de druiven op de salade.
Voedings-
waarde
Energie1592 KiloJoules
379 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
13 gram
1 gram