culinaire zaken .nl |
Escalivada (aubergines, paprika's en aardappelen) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 2 2 2 2 1 - |
eetlepel stuks stuks stuks stuks stuks eetlepel naar smaak |
olie (olijf-) aubergine paprika (rood) ui aardappel tomaat peterselie peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 180. Bestrijk de groenten met 2 eetlepels olijfolie. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Bak de in de lengte gehalveerde aardappelen en uien in circa 1 uur gaar, de aubergines en paprika's, afhankelijk van de grootte, in 45-60 minuten en de tomaten (kruiselings ingesneden, met de ingesneden kant naar boven) in 15 minuten Pel de aubergines en de paprika's en snij ze in heel dunne reepjes. Leg de groenten op een grote platte schaal en bestrooi ze met peper en zout. Sprenkel de resterende olijfolie erover en garneer met gehakte peterselie. Serveer warm of op kamertemperatuur. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1130 KiloJoules 269 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 8 gram 18 gram |