culinaire
zaken
.nl
Escalivada (aubergines, paprika's en aardappelen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
4
2
2
2
2
1
-
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 180. Bestrijk de groenten met 2 eetlepels olijfolie. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Bak de in de lengte gehalveerde aardappelen en uien in circa 1 uur gaar, de aubergines en paprika's, afhankelijk van de grootte, in 45-60 minuten en de tomaten (kruiselings ingesneden, met de ingesneden kant naar boven) in 15 minuten Pel de aubergines en de paprika's en snij ze in heel dunne reepjes. Leg de groenten op een grote platte schaal en bestrooi ze met peper en zout. Sprenkel de resterende olijfolie erover en garneer met gehakte peterselie. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Voedings-
waarde
Energie1130 KiloJoules
269 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
8 gram
18 gram