culinaire zaken .nl |
Cantharellentaartjes | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.25 4 1 1 1 1 1 - - |
gram deciliter plakje eetlepel stuks eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
cantharel room (slag-) bladerdeeg boter (room-) ui (sjalot) cognac tijm (gedroogd) ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snipper het sjalotje. Veeg de cantharellen schoon. Snij grote exemplaren eventueel in vieren. Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje glazig. Bak de cantharellen al omscheppend mee tot het vocht verdampt is. Strooi de tijm erover en zout en peper naar smaak. Klop het ei los met de cognac, slagroom, zout en peper. Bekleed 4 taartvormpjes (doorsnede circa 10 centimeter) met het bladerdeeg. Snij het overtollige deeg langs de rand weg. Schep de cantharellen door het eimengsel en schep dit in de taartvormpjes. Bak de cantharellentaartjes in een op 200 graden voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een gemengde salade of lollo rosso. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1570 KiloJoules 374 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 6 gram 1 gram |