culinaire
zaken
.nl
Cantharellentaartjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1.25
4
1
1
1
1
1
-
-
gram
deciliter
plakje
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
cantharel ingrediënt info
room (slag-)
bladerdeeg ingrediënt info
boter (room-)
ui (sjalot) ingrediënt info
cognac
tijm (gedroogd) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snipper het sjalotje. Veeg de cantharellen schoon. Snij grote exemplaren eventueel in vieren.
Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje glazig. Bak de cantharellen al omscheppend mee tot het vocht verdampt is. Strooi de tijm erover en zout en peper naar smaak. Klop het ei los met de cognac, slagroom, zout en peper.
Bekleed 4 taartvormpjes (doorsnede circa 10 centimeter) met het bladerdeeg. Snij het overtollige deeg langs de rand weg. Schep de cantharellen door het eimengsel en schep dit in de taartvormpjes. Bak de cantharellentaartjes in een op 200 graden voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een gemengde salade of lollo rosso.
Voedings-
waarde
Energie1570 KiloJoules
374 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
6 gram
1 gram