culinaire
zaken
.nl
Bladerdeegbuideltjes met paprika en geitekaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
15
2
2
2
0.50
0.50
0.25
-
gram
gram
stuks
toefje
plakje
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
kaas (geite-,frans)
boter (room-)
ui (bos-)ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
bladerdeeg ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
chilipoeder
paprika (rood) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Maak de lenteuitjes schoon en snij ze in kleine stukjes. Was de paprika en snij ze fijn. Klop het ei los. Verkruimel de geitekaas erboven en roer de lenteui, de paprika en de chilipoeder erdoor. Maal er royaal zwarte peper boven. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot dunne lapjes van ca 18x18 cm. Schep het geitekaasmengsel erop en vouw het deeg als een buideltje om de vulling. Knijp het deeg boven de vulling goed dicht.
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius. Bestrijk de buideltjes aan alle kanten met boter en bak ze iets onder het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Zet de buideltjes op bordjes en garneer ze met een toefje peterselie.
Voedings-
waarde
Energie1467 KiloJoules
349 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
10 gram
1 gram