culinaire zaken .nl |
Bladerdeegbuideltjes met paprika en geitekaas | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk Oven | Slank Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 15 2 2 2 0.50 0.50 0.25 - |
gram gram stuks toefje plakje stuks theelepel stuks naar smaak |
kaas (geite-,frans) boter (room-) ui (bos-) peterselie bladerdeeg ei (kip) chilipoeder paprika (rood) peper (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Maak de lenteuitjes schoon en snij ze in kleine stukjes. Was de paprika en snij ze fijn. Klop het ei los. Verkruimel de geitekaas erboven en roer de lenteui, de paprika en de chilipoeder erdoor. Maal er royaal zwarte peper boven. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot dunne lapjes van ca 18x18 cm. Schep het geitekaasmengsel erop en vouw het deeg als een buideltje om de vulling. Knijp het deeg boven de vulling goed dicht. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius. Bestrijk de buideltjes aan alle kanten met boter en bak ze iets onder het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Zet de buideltjes op bordjes en garneer ze met een toefje peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1467 KiloJoules 349 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 10 gram 1 gram |