culinaire zaken .nl |
Bietenkaviaar | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Rusland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:17 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 4 1 1 1 0.50 |
theelepel stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel |
mierikswortel (rasp) biet (gekookt) ui azijn olie (zonnebloem-) suiker | ||
Berei- ding |
Haal de schil van de bieten. Hak de bieten met een scherp mes fijn, maar maak er geen pap van. De keukenmachine blijft ongebruikt. Knijp het vocht uit de geraspte mierikswortel. Roer ui, mierikswortel, biet, azijn, suiker en olie door elkaar. Serveer de bietenkaviaar op toast of op warm donkerbruin brood. Deze bietenkaviaar kan enkele dagen in de koelkast in een schone glazen pot bewaard worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 313 KiloJoules 75 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 2 gram 1 gram |