culinaire
zaken
.nl
Bietenkaviaar
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
4
1
1
1
0.50
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
mierikswortel (rasp)
biet (gekookt) ingrediënt info
ui ingrediënt info
azijn ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
suiker
Berei-
ding
Haal de schil van de bieten. Hak de bieten met een scherp mes fijn, maar maak er geen pap van. De keukenmachine blijft ongebruikt. Knijp het vocht uit de geraspte mierikswortel. Roer ui, mierikswortel, biet, azijn, suiker en olie door elkaar. Serveer de bietenkaviaar op toast of op warm donkerbruin brood. Deze bietenkaviaar kan enkele dagen in de koelkast in een schone glazen pot bewaard worden.
Voedings-
waarde
Energie313 KiloJoules
75 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
2 gram
1 gram