culinaire zaken .nl |
Timbaaltjes van avocadomousse met gerookte kip | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 04:30 | |
Indelingen | Feestelijk | Bewerkelijk | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 2 4 3 2 1 - - |
gram stuks eetlepel blaadje theelepel bekertje naar smaak naar smaak |
kipfilet (fumee) avocado wijn (wit) gelatine sap (citroen-) creme fraiche zout peper (cayenne-) | ||
Voor- berei- ding |
Snij de avocado's door, verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Sla de creme fraiche met een mixer half stijf. Snij de gerookte kip in piepkleine blokjes. Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de blaadjes goed uit. | |||
Berei- ding |
Pureer het vruchtvlees van de avocado samen met het citroensap met een staafmixer. Verwarm de wijn en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Meng wijn en avocado goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het mengsel een beetje geleren. Spatel de creme fraiche en de fijngesneden kip door het avocadomengsel. Verdeel het mengsel over kleine schaaltjes en zet ze minimaal 4 uur koud weg, zodat ze voldoende kunnen stijven. Keer de timbaaltjes vlak voor het opdienen op bordjes om. Eventueel garneren met een takje peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 481 KiloJoules 115 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 7 gram 4 gram |