culinaire
zaken
.nl
Avocado's met kwark
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
2
1
1
1
1
-
-
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
kwark
avocado ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
citroen
eiwit
knoflook ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de paprika in reepjes. De vulling: Giet kokend water op de paprika en laat ze daarin 5 minuten staan. Laat ze uitlekken en dompel ze daarna in koud water. Vermeng kwark in een kom met geraspte citroenschil, zout, peper en uitgeperste knoflook. Klop het eiwit heel stijf en schep het voorzichtig door de kwarkmassa. Laat de rode paprikareepjes goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snij of hak ze in kleine stukjes en houd er een paar achter als garnering. Schep de paprika voorzichtig door het luchtig kwarkmengsel. Laat het 1 uur in de koelkast goed koud worden en giet vervolgens het vocht dat op de bovenkant verschijnt eraf.
Voedings-
waarde
Energie745 KiloJoules
177 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
6 gram
7 gram