culinaire zaken .nl |
Artisjokken (gevuld) (Carciofi ripieni) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Bewerkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 50 6 4 4 1 - - |
gram gram eetlepel stuks stuks teentje naar smaak naar smaak |
tonijn (blik) kappertjes olie (olijf-) artisjok ansjovis (filet) knoflook zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Maak de artisjokken schoon. Knip met een schaar de harde punten van de buitenbladeren. Snij het topje van de artisjok af, en verwijder zorgvuldig het hooi dat daaronder ligt. Schil de buitenste vezelige laag van de stengel. Wrijf de artisjokken in met citroensap. Vermeng knoflook, peterselie, broodkruimels en de fijngesneden ansjovis. Doe het losgeklopte ei erbij. Breng op smaak met peper. Vul de artisjokken met het mengsel. Verhit de olijfolie in een grote pan en zet de artisjokken er ondersteboven in. Voeg 1 deciliter water toe en stoof de artisjokken met gesloten deksel in 30-60 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2242 KiloJoules 534 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 31 gram 23 gram |