culinaire
zaken
.nl
Artisjokken (gevuld)
(Carciofi ripieni)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
50
6
4
4
1
-
-
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
tonijn (blik)
kappertjes
olie (olijf-) ingrediënt info
artisjok ingrediënt info
ansjovis (filet)
knoflook ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de artisjokken schoon. Knip met een schaar de harde punten van de buitenbladeren. Snij het topje van de artisjok af, en verwijder zorgvuldig het hooi dat daaronder ligt. Schil de buitenste vezelige laag van de stengel. Wrijf de artisjokken in met citroensap. Vermeng knoflook, peterselie, broodkruimels en de fijngesneden ansjovis. Doe het losgeklopte ei erbij. Breng op smaak met peper. Vul de artisjokken met het mengsel. Verhit de olijfolie in een grote pan en zet de artisjokken er ondersteboven in. Voeg 1 deciliter water toe en stoof de artisjokken met gesloten deksel in 30-60 minuten gaar.
Voedings-
waarde
Energie2242 KiloJoules
534 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
31 gram
23 gram