culinaire
zaken
.nl
Aardappelsalade met bieslookdressing
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
1
5
2
1
1
1
0.25
-
-
gram
deciliter
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
knol
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
yoghurt
sap (citroen-)
bieslook (vers) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
venkel (knol)
rasp (citroen-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de aardappelen in water met wat zout circa 20 minuten tot ze net gaar zijn. Giet ze af, stoom ze droog en snij ze in tweeen. Schep de citroensap door de venkel. Meng de yoghurt, citroenschil en bieslook door elkaar, breng dit op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de aardappelen. Voeg de venkel toe en schep deze erdoor. Schik de salade in een lage wijde schaal, versier met de partjes ei. Stuif wat paprikapoeder erover en versier met wat venkelgroen.
Voedings-
waarde
Energie675 KiloJoules
161 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
6 gram
4 gram