culinaire zaken .nl |
Aardappelsalade met bieslookdressing | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 1 5 2 1 1 1 0.25 - - |
gram deciliter theelepel eetlepel stuks theelepel knol stuks naar smaak naar smaak |
aardappel (krieltjes) yoghurt sap (citroen-) bieslook (vers) ei (kip) paprika (poeder) venkel (knol) rasp (citroen-) zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen in water met wat zout circa 20 minuten tot ze net gaar zijn. Giet ze af, stoom ze droog en snij ze in tweeen. Schep de citroensap door de venkel. Meng de yoghurt, citroenschil en bieslook door elkaar, breng dit op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de aardappelen. Voeg de venkel toe en schep deze erdoor. Schik de salade in een lage wijde schaal, versier met de partjes ei. Stuif wat paprikapoeder erover en versier met wat venkelgroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 675 KiloJoules 161 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 6 gram 4 gram |