culinaire zaken .nl |
Aardappelpoffertjes met knoflook | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 10 5 4 1 1 - |
gram gram eetlepel teentje stuks stuks naar smaak |
aardappel bloem olie knoflook ui ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
De aardappels schillen en raspen. Ei, bloem, zout, fijngehakte uien en knoflookteentjes door de aardappels roeren. Olie in de pan verhitten. Met een lepel wat deeg erin doen, dit wat platdrukken en aan beide kanten knapperig bruin bakken. Na elkaar 12 poffertjes bakken. Direct serveren. Een frisse salade erbij geven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1104 KiloJoules 263 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 5 gram 4 gram |