culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - Stroganoffspies | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | Grill/grillplaat | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 200 250 2 |
gram stuks gram gram eetlepel |
gehakt (runder-,mager) ei (kip) champignon (kastanje-) tomaat (kers-) olie (olijf-) | ||
Voor- berei- ding |
Vraag bij de slager om stroganoff-gehakt. Het gehakt wordt dan mert een speciaal kruidenmengsel gemengd. Kneed het gehakt samen met het ei en draai er balletjes van (iets kleiner dan een pingpong-balletje). Zet dit circa 1 uur in de koelkast. | |||
Berei- ding |
Rijd de gehaktballen samen met de champignins en de kerstomaatjes aan spiesen. Smeer de spiezen in met olie. Rooster ze onder af en toe keren gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1243 KiloJoules 296 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 27 gram 1 gram |