culinaire zaken .nl |
Izgara kofte. | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1 1 1 - - 1 3 1 1 |
gram stuks stuks gram naar smaak naar smaak stuks theelepel teentje eetlepel |
gehakt (runder-) ei (kip) ui meel (paneer-) peper zout peperkorrel (rood) komijn (gemalen) knoflook peterselie | ||
Voor- berei- ding |
Doe het gehakt in een kom of schaal en doe er alle ingredienten in. De grof gemalen rode peper, het komijnpoeder en de peterselie. Kneed alles goed doorelkaar. Proef een klein stukje: je moet voldoende zout en komijn proeven en een beetje pittig van de peper. Maak nu kleine balletjes: neem een stukje zo groot als een ei, rol het en maak het OVAAL en PLAT. (dus geen ronde knikkers maken) | |||
Berei- ding |
Je kunt ze nu bakken in de boter of grillen (dat laatste is het lekkerste). Ze worden gegeten in combinatie met turkse pilav (rijst) en salade, maar in een stuk turks brood met sla is ook erg lekker. Je kunt ze circa 3 dagen in de koelkast bewaren: even opwarmen in de magnetron of oven. Opmerking: Je kunt in de turkse winkel ook kant en klare "koftekruiden" kopen | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1170 KiloJoules 279 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 15 gram 1 gram |