culinaire
zaken
.nl
Izgara kofte.
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1
1
1
-
-
1
3
1
1
gram
stuks
stuks
gram
naar smaak
naar smaak
stuks
theelepel
teentje
eetlepel
gehakt (runder-)
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
meel (paneer-)
peper ingrediënt info
zout
peperkorrel (rood) ingrediënt info
komijn (gemalen)
knoflook ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Doe het gehakt in een kom of schaal en doe er alle ingredienten in. De grof gemalen rode peper, het komijnpoeder en de peterselie. Kneed alles goed doorelkaar. Proef een klein stukje: je moet voldoende zout en komijn proeven en een beetje pittig van de peper. Maak nu kleine balletjes: neem een stukje zo groot als een ei, rol het en maak het OVAAL en PLAT. (dus geen ronde knikkers maken)
Berei-
ding
Je kunt ze nu bakken in de boter of grillen (dat laatste is het lekkerste). Ze worden gegeten in combinatie met turkse pilav (rijst) en salade, maar in een stuk turks brood met sla is ook erg lekker. Je kunt ze circa 3 dagen in de koelkast bewaren: even opwarmen in de magnetron of oven.
Opmerking: Je kunt in de turkse winkel ook kant en klare "koftekruiden" kopen
Voedings-
waarde
Energie1170 KiloJoules
279 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
15 gram
1 gram