culinaire zaken .nl |
kip met kersen in croissantdeeg | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk | Oven | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 150 1 3 2 1 1 1 1 0.50 - - |
gram gram deciliter stuks eetlepel pot theelepel teentje blik zakje naar smaak naar smaak |
kipfilet kaas room (zuur) gember (geconfijt) olie kers (pitvrij,pot) sambal oelek knoflook deeg (croissant-) saus (kerrie-) peper zout | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Kip in stukjes snijden. Gember in kleine stukjes snijden. In zeef kersen laten uitlekken. In koekepan olie verhitten. Kip in ca 5 minuten goudbruin bakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: Kersen, zure room, kerriesauspoeder, sambal en gember. Knoflook erboven uitpersen. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Bereiden: Oven voorverwarmen op ca 200 graden. Lage ronde ovenschotel (22 cm) invetten. Croissantdeeg in driehoeken verdelen. Ovenschotel bekleden met deeg, punten van driehoeken naar midden laten wijzen. Kip-kersen mengsel over deeg verdelen. Met overhangend deeg bedekken. Kaas erover strooien. Op rooster in midden van oven schotel in ca 20 minuten goudbruin bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 710 KiloJoules 169 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |