culinaire zaken .nl |
Kalkoenfilet met peterselie-pesto | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Oven | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
120 1.20 3 3 1 1 0.75 0.75 - - |
kilogram deciliter bosje eetlepel teentje bosje gram gram naar smaak naar smaak |
kalkoenfilet olie (olijf-) peterselie (bosje) olie (olijf-) knoflook bieslook (vers) amandel kaas (parmezaans) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200 graden C. | |||
Berei- ding |
Spoel de kalkoenfilet onder koud water, dep het vlees droog met keukenpaoier en wrijf het in met peper en zout.. Vet een bakblik in met olijfolie, leg het vlees erop en bak het gedurende 50 a 60 minuten in de warme oven. Draai het in die tijd een paar keer om. Spoel voor de pesto de peterselie en haal de blaadjes van de stelen. Pel het teentje knoflook en hak dit fijn, samen met de peterselieblaadjes, de amandelen, de kaas en de olijfolie. Was het bieslook, snij de sprietjes in rengetjes en roer deze door de pesto. Breng op smaak met peper en zout en serveer de pesto bij de warme (of koude) kalkoen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2264 KiloJoules 539 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 72 gram 0 gram |