culinaire
zaken
.nl
Kalkoenfilet met peterselie-pesto
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
120
1.20
3
3
1
1
0.75
0.75
-
-
kilogram
deciliter
bosje
eetlepel
teentje
bosje
gram
gram
naar smaak
naar smaak
kalkoenfilet
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
amandel ingrediënt info
kaas (parmezaans)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Berei-
ding
Spoel de kalkoenfilet onder koud water, dep het vlees droog met keukenpaoier en wrijf het in met peper en zout..
Vet een bakblik in met olijfolie, leg het vlees erop en bak het gedurende 50 a 60 minuten in de warme oven. Draai het in die tijd een paar keer om.

Spoel voor de pesto de peterselie en haal de blaadjes van de stelen. Pel het teentje knoflook en hak dit fijn, samen met de peterselieblaadjes, de amandelen, de kaas en de olijfolie.

Was het bieslook, snij de sprietjes in rengetjes en roer deze door de pesto. Breng op smaak met peper en zout en serveer de pesto bij de warme (of koude) kalkoen.
Voedings-
waarde
Energie2264 KiloJoules
539 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
72 gram
0 gram