culinaire zaken .nl |
Rendang IV (Gekruid rundvlees uit Sumatra) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:50 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 100 12 4 3 2 2 2 1 1 1 1 - |
gram deciliter gram theelepel schijf theelepel stuks schijf stuks centimeter stuks eetlepel stuks naar smaak |
rundvlees melk (kokos-) kokos (geraspt) sambal oelek laos (vers) ketoembar salam (blad) gember (vers) djeroek poeroet kurkuma (vers) sereh (vers) olie (zonnebloem-) ui zout | ||
Berei- ding |
Maak ui, koenjit- en djahewortel zeer fijn in een vijzel of keukenmachine. Roer door dit papje de sambal, laos, sereh, djeroek poeroet en ketoembar. Meng dit geheel door het vlees (in blokjes gesneden) en giet de kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees boven laag vuurtje zachtjes gaar stoven (circa 2 uur). Bak ondertussen de geraspte kokos in een droge koekepan boven laag vuur hazelnootbruin. Maal het dan in een keukenmachine nog fijner en voeg het aan het vlees toe. Laat het gerecht koken tot de olie boven komt drijven. Draai het vuur dan laag en laat de saus onder voortdurend omscheppen inkoken tot ze de gewenste dikte heeft. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2158 KiloJoules 514 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 25 gram 3 gram |