culinaire
zaken
.nl
Rendang IV
(Gekruid rundvlees uit Sumatra)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
100
12
4
3
2
2
2
1
1
1
1
-
gram
deciliter
gram
theelepel
schijf
theelepel
stuks
schijf
stuks
centimeter
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
rundvlees
melk (kokos-) ingrediënt info
kokos (geraspt)
sambal oelek
laos (vers)
ketoembar
salam (blad)
gember (vers) ingrediënt info
djeroek poeroet
kurkuma (vers)
sereh (vers)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak ui, koenjit- en djahewortel zeer fijn in een vijzel of keukenmachine. Roer door dit papje de sambal, laos, sereh, djeroek poeroet en ketoembar. Meng dit geheel door het vlees (in blokjes gesneden) en giet de kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees boven laag vuurtje zachtjes gaar stoven (circa 2 uur). Bak ondertussen de geraspte kokos in een droge koekepan boven laag vuur hazelnootbruin. Maal het dan in een keukenmachine nog fijner en voeg het aan het vlees toe. Laat het gerecht koken tot de olie boven komt drijven. Draai het vuur dan laag en laat de saus onder voortdurend omscheppen inkoken tot ze de gewenste dikte heeft.
Voedings-
waarde
Energie2158 KiloJoules
514 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
25 gram
3 gram