culinaire zaken .nl |
Rendang (Gekruid runderriblap) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 3 2 20 20 20 10 4 4 1 |
gram deciliter deciliter gram gram gram stuks stuks teentje stuks |
runderriblap bouillon (runder-) melk (kokos-) gember (wortel,vers) laos (vers) sereh (vers) peper (rood) salam (blad) knoflook ui | ||
Berei- ding |
Maal alle kruiden en fruit dit aan in wat olie. Voeg hieraan de in blokjes gesneden runderrib toe en bruin het vlees rondom aan. Giet de bouillon en de kokosmelk hierover breng dit aan de kook. Sluit de pan af met een deksel en laat het vlees verder gaar stoven in een oven van ca 180 graden Celsius. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2259 KiloJoules 538 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 25 gram 4 gram |