culinaire zaken .nl |
Kip Kerrie uit India | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 16 5 4 3 3 2 2 2 2 1 1 0.75 0.75 0.50 0.25 - - - |
kilogram gram teentje stuks eetlepel theelepel stuks stuks theelepel blaadje theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel gram naar smaak naar smaak naar smaak |
kipfilet koriander (zaad) knoflook kruidnagel boter (geklaard) ketoembar ui laurier (blad) gember (bak-) foelie (poeder) sap (citroen-) garam masala komijn kurkuma (poeder) chilipoeder kardamom (peulen) kaneel (poeder) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Snij de stukken kip in blokjes van 5 centimeter. Snij de ui en knoflook in dunne plakjes en hak de gember. Verhit de ghee en fruit de uien glazig. Voeg er de knoflook en gember aan toe, laat 1 minuut meebakken, doe er dan de stukjes kip bij en laat mooi bruin kleuren. Voeg er alle specerijen toe en laat op matig vuur al roerend 5 minuten bakken. Schenk er zoveel water of bouillon bij dat de kip net onderstaat. Breng aan de kook en laat stoven tot de kip door en door gaar en het vocht praktisch verdampt is. Strooi er zout en peper naar smaak over en schenk er dan nogmaals zoveel water of bouillon bij dat de kip net bedekt is. Laat nog eens 20 minuten sudderen, strooi er dan de garam masala en korianderblaadjes over en sprenkel er tot slot citroensap naar smaak over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |