culinaire
zaken
.nl
Kip Kerrie uit India
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
16
5
4
3
3
2
2
2
2
1
1
0.75
0.75
0.50
0.25
-
-
-
kilogram
gram
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
theelepel
blaadje
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
gram
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kipfilet
koriander (zaad)
knoflook ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
boter (geklaard)
ketoembar
ui ingrediënt info
laurier (blad)
gember (bak-) ingrediënt info
foelie (poeder)
sap (citroen-)
garam masala
komijn
kurkuma (poeder)
chilipoeder
kardamom (peulen)
kaneel (poeder)
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de stukken kip in blokjes van 5 centimeter. Snij de ui en knoflook in dunne plakjes en hak de gember. Verhit de ghee en fruit de uien glazig. Voeg er de knoflook en gember aan toe, laat 1 minuut meebakken, doe er dan de stukjes kip bij en laat mooi bruin kleuren. Voeg er alle specerijen toe en laat op matig vuur al roerend 5 minuten bakken. Schenk er zoveel water of bouillon bij dat de kip net onderstaat. Breng aan de kook en laat stoven tot de kip door en door gaar en het vocht praktisch verdampt is. Strooi er zout en peper naar smaak over en schenk er dan nogmaals zoveel water of bouillon bij dat de kip net bedekt is. Laat nog eens 20 minuten sudderen, strooi er dan de garam masala en korianderblaadjes over en sprenkel er tot slot citroensap naar smaak over.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram