culinaire
zaken
.nl
Kippenpoten (gebakken) in gekruide zoet/zure saus
(Kaki Ajam Pangang Asin/Manis)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
48
16
6
4
3
1
1
1
1
1
1
-
-
deciliter
gram
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
blik
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
suiker (Javaans)
maizena
kippenbout
maizena
azijn ingrediënt info
ketjap (manis)
mais (blik)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Klop het ei met 1 theelepel water en vermeng de maizena (16 theelepels=4 eetlepels) met zout en peper. Wentel de pootjes in ei en vervolgens in maizena en zet de pootjes dan koel weg. Snij ui en paprika in grove stukken en blancheer ze 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Meng de azijn, Javaanse suiker, maizena en ketjap door de bouillon en laat deze saus al roerend aan de kook komen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Bak de kippenpootjes goudbruin in olie en laat ze goed uitlekken. Doe vervolgens de groenten bij de saus en tenslotte de kippenpootjes. Wanneer alles goed heet is, kan het gerecht geserveerd worden.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram