culinaire zaken .nl |
Kippenpoten (gebakken) in gekruide zoet/zure saus (Kaki Ajam Pangang Asin/Manis) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 48 16 6 4 3 1 1 1 1 1 1 - - |
deciliter gram theelepel stuks theelepel eetlepel eetlepel blik eetlepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) suiker (Javaans) maizena kippenbout maizena azijn ketjap (manis) mais (blik) olie (zonnebloem-) paprika (rood) ui ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Klop het ei met 1 theelepel water en vermeng de maizena (16 theelepels=4 eetlepels) met zout en peper. Wentel de pootjes in ei en vervolgens in maizena en zet de pootjes dan koel weg. Snij ui en paprika in grove stukken en blancheer ze 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Meng de azijn, Javaanse suiker, maizena en ketjap door de bouillon en laat deze saus al roerend aan de kook komen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Bak de kippenpootjes goudbruin in olie en laat ze goed uitlekken. Doe vervolgens de groenten bij de saus en tenslotte de kippenpootjes. Wanneer alles goed heet is, kan het gerecht geserveerd worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |