culinaire zaken .nl |
Babi Padang (Gekruid varkensvlees uit Padang) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 8 5 3 2 2 2 1 1 1 - - |
gram deciliter gram stuks teentje theelepel stuks theelepel theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
varkensvlees bouillon bloem kemirie (noot) knoflook komijn ui kentjoer (poeder) djahe prei ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden fijngesneden. Kemiris worden fijngestampt. Snij het vlees in blokjes. Wrijf het vlees in met de kruiden en in wat olie bruin bakken. Neem nu het meel, vermeng dit met het geklutste ei en leng het aan met een kopje bouillon. Doe er dan de prei bij. Maak het af met wat zout en peper. Voeg dit alles bij het vlees en laat het smoren op een klein vuur totdat alles bijna droog is en het vlees gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1975 KiloJoules 470 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 27 gram 4 gram |