culinaire zaken .nl |
Babi Merah | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vlees | Pittig | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 1.50 1.50 3 20 20 4 3 3 1 |
gram deciliter deciliter centiliter gram gram teentje stuks theelepel stuks |
varkensfricandeau asem (water) melk (kokos-) olie sereh (vers) laos (vers) knoflook peper (rood) trassi ui | ||
Berei- ding |
Maal de rode peper, de knoflook, de ui, laos en sereh fijn en maak hiermee een marinade met de trassie de tamarindewater en de kokosmelk. We laten het varkensvlees hierin weken voor circa 12 uur. Bak nu het vlees krokant en gaar in weinig olie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1209 KiloJoules 288 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 36 gram 3 gram |