culinaire zaken .nl |
Varkenshaasjes met jeneverbessen | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Snel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 40 20 6 2 1 - - |
stuks deciliter gram stuks theelepel teentje eetlepel naar smaak naar smaak |
varkenshaas wijn (rood) boter (room-) bes (jenever-) sap (citroen-) knoflook olie (olijf-) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Snij de varkenshaasjes in plakken van ongeveer 2 centimeter dikte en sla deze plat tussen twee vellen bevochtigd vetvrij papier. Besprenkel het vlees met citroensap. Maak een mengsel van jeneverbessen, zout en peper en druk dit aan beide kanten in het vlees. Verhit boter en olie in een koekepan en bak hierin de varkenshaasjes in 2 a 3 minuten per kant snel bruin. Voeg halverwege de knoflook toe. Neem de varkenshaasjes uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Roer de rode wijn door de braadboter en laat deze, al roerend, doorwarmen. Breng de jus op smaak met zout, peper en water. Serveer de jus apart in een voorverwarmde juskom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1727 KiloJoules 411 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 32 gram 1 gram |