culinaire
zaken
.nl
Varkenshaasjes met jeneverbessen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
40
20
6
2
1
-
-
stuks
deciliter
gram
stuks
theelepel
teentje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
varkenshaas
wijn (rood)
boter (room-)
bes (jenever-)ingrediënt info
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de varkenshaasjes in plakken van ongeveer 2 centimeter dikte en sla deze plat tussen twee vellen bevochtigd vetvrij papier. Besprenkel het vlees met citroensap. Maak een mengsel van jeneverbessen, zout en peper en druk dit aan beide kanten in het vlees. Verhit boter en olie in een koekepan en bak hierin de varkenshaasjes in 2 a 3 minuten per kant snel bruin. Voeg halverwege de knoflook toe. Neem de varkenshaasjes uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Roer de rode wijn door de braadboter en laat deze, al roerend, doorwarmen. Breng de jus op smaak met zout, peper en water. Serveer de jus apart in een voorverwarmde juskom.
Voedings-
waarde
Energie1727 KiloJoules
411 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
32 gram
1 gram