culinaire zaken .nl |
Kipfilet gepaneerd (Lekker met aardappelpuree of deegwaren) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop Makkelijk | Snel Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1 1 50 10 4 4 3 1 |
stuks stuks stuks gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel |
kipfilet ei (kip) citroen boter (bak-) waterkers bloem meel (paneer-) olie peterselie | ||
Berei- ding |
Het ei breken in een bord, 1 eetlepel water, de olie, zout en peper toevoegen en tot een roerei kloppen. De bloem in een bord gieten en het paneermeel in een ander. De filets kruiden, ze door de bloem, het ei en daarna het paneermeel halen. Laten drogen. De boter en de rest van de olie in een pan verwarmen. Er de filets inleggen. Op een niet te hoog vuur laten koken, goed goudbruin laten worden alvorens ze om te draaien. De citroen in vieren snijden. De lapjes op een voorverwarmde schotel leggen en bestrooien met gehakte peterselie. De schotel met de citroenpartjes en de waterkers versieren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1794 KiloJoules 427 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 41 gram 0 gram |