culinaire
zaken
.nl
Kipfilet gepaneerd
(Lekker met aardappelpuree of deegwaren)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
1
1
50
10
4
4
3
1
stuks
stuks
stuks
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
kipfilet
ei (kip)ingrediënt info
citroen
boter (bak-)
waterkersingrediënt info
bloem ingrediënt info
meel (paneer-)
olie ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
Berei-
ding
Het ei breken in een bord, 1 eetlepel water, de olie, zout en peper toevoegen en tot een roerei kloppen. De bloem in een bord gieten en het paneermeel in een ander. De filets kruiden, ze door de bloem, het ei en daarna het paneermeel halen. Laten drogen.

De boter en de rest van de olie in een pan verwarmen. Er de filets inleggen. Op een niet te hoog vuur laten koken, goed goudbruin laten worden alvorens ze om te draaien. De citroen in vieren snijden. De lapjes op een voorverwarmde schotel leggen en bestrooien met gehakte peterselie. De schotel met de citroenpartjes en de waterkers versieren.
Voedings-
waarde
Energie1794 KiloJoules
427 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
41 gram
0 gram