culinaire zaken .nl |
Kip met rode boter | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Grill/grillplaat | Oven | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 200 4 4 3 3 3 1 |
gram gram gram stuks eetlepel centimeter teentje stuks eetlepel |
tomaat boter (room-) ui kippenbout room gember (wortel,vers) knoflook kardamom (peulen) chilipoeder | ||
Berei- ding |
Pel de ui en snij in ringen. Fruit die met boter in een grote pan. Pel de gember en de teentjes knoflook en pers beide door de knijper. Giet kokend water over de tomaten, pel ze en snij in dobbelsteentjes. Meng alles met de verse room, chili en kardemom (open de vruchten en haal de zaadjes eruit). Doe dat mengsel in de pan met de rest van de boter en laat het zachtjes koken om een gladde rode saus te krijgen. Bak de stukjes kip onder de grill gedurende 3 minuten Schik de kip in een vuurvaste schotel en overgiet met de saus. Zet nog even in de oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4153 KiloJoules 989 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 57 gram 3 gram |