culinaire
zaken
.nl
Kip met rode boter
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
200
4
4
3
3
3
1
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
centimeter
teentje
stuks
eetlepel
tomaat ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
kippenbout
room
gember (wortel,vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kardamom (peulen)
chilipoeder
Berei-
ding
Pel de ui en snij in ringen. Fruit die met boter in een grote pan. Pel de gember en de teentjes knoflook en pers beide door de knijper.
Giet kokend water over de tomaten, pel ze en snij in dobbelsteentjes. Meng alles met de verse room, chili en kardemom (open de vruchten en haal de zaadjes eruit).
Doe dat mengsel in de pan met de rest van de boter en laat het zachtjes koken om een gladde rode saus te krijgen.
Bak de stukjes kip onder de grill gedurende 3 minuten Schik de kip in een vuurvaste schotel en overgiet met de saus. Zet nog even in de oven.
Voedings-
waarde
Energie4153 KiloJoules
989 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
57 gram
3 gram