culinaire zaken .nl |
Kip met rode paprika en ui (Een heerlijke zomerse combinatie) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 2.50 1 8 2 2 1 - |
gram deciliter deciliter eetlepel stuks eetlepel stuks naar smaak |
kipfilet melk (halfvol) saus (paprika-) olie (olijf-) paprika (rood) boter (room-) ui tijm | ||
Voor- berei- ding |
Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften in reepjes. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Verhit in een koekepan 4 el olie. | |||
Berei- ding |
Bak de paprika, ui en tijm op een matig vuur 8 minuten tot de ui glazig is. Haal de pan van het vuur en laat het paprika-uimengsel afkoelen. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit in een braadpan de rest van de olie met de boter. Bak de kipfilets op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin. Laat ze afgedekt op matig vuur in 12 minuten gaar worden. Snij de kipfilets in mooie schuine plakjes. Houd ze warm in aluminiumfolie. Bereid met de melk een zakje paprikaroomsaus (Knorr) volgens de gebruiksaanwijzing. Schik de plakjes kipfilet op een schaal en schep de saus naast de kip. Schep het paprika/uimengsel er omheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1634 KiloJoules 389 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 23 gram 0 gram |