culinaire
zaken
.nl
Kip met rode paprika en ui
(Een heerlijke zomerse combinatie)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
2.50
1
8
2
2
1
-
gram
deciliter
deciliter
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
kipfilet
melk (halfvol) ingrediënt info
saus (paprika-)
olie (olijf-) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
tijm ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften in reepjes. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Verhit in een koekepan 4 el olie.
Berei-
ding
Bak de paprika, ui en tijm op een matig vuur 8 minuten tot de ui glazig is. Haal de pan van het vuur en laat het paprika-uimengsel afkoelen. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit in een braadpan de rest van de olie met de boter. Bak de kipfilets op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin. Laat ze afgedekt op matig vuur in 12 minuten gaar worden. Snij de kipfilets in mooie schuine plakjes. Houd ze warm in aluminiumfolie. Bereid met de melk een zakje paprikaroomsaus (Knorr) volgens de gebruiksaanwijzing. Schik de plakjes kipfilet op een schaal en schep de saus naast de kip. Schep het paprika/uimengsel er omheen.
Voedings-
waarde
Energie1634 KiloJoules
389 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
23 gram
0 gram