culinaire zaken .nl |
Kip met kerrie | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 150 50 50 4 2 2 2 2 1 1 1 - |
gram gram gram gram stuks stuks eetlepel theelepel stuks stuks theelepel teentje naar smaak |
kipfilet champignon rozijn pinda (ongezouten) ananas (schijven) banaan boter (room-) kerrie (poeder) ui paprika (groen) paprika (poeder) knoflook zout | ||
Berei- ding |
De kipfilet in kleine stukjes snijden en ze in boter goudbruin bakken. Wat zout, kerrie- en paprikapoeder erover strooien. De uien en knoflook snipperen en meefruiten. De paprika schoonmaken en in blokjes snijden, de champignons in plakjes snijden en alles, onder af en toe omscheppen, 25 minuten op een laag vuur laten pruttelen. De ananas in stukjes snijden, de banaan in plakjes en dit met het ananasnat en de pinda's bij het vlees scheppen. Alles nog 5 minuten laten pruttelen. Serveer met: witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1668 KiloJoules 397 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 32 gram 7 gram |