culinaire zaken .nl |
Kip (perzische) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Midden Oosten | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | Goedkoop | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 100 75 50 2 1 1 1 - - - |
kilogram gram gram gram gram stuks teentje theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
kip (braad-) abrikoos (gedroogd) amandel boter (room-) rozijn ui knoflook kerrie (poeder) paprika (poeder) kaneel (poeder) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
De abrikozen een nacht weken in 0.5 liter water. De kip van binnen en van buiten bestrooien met zout en peper. Een ui snipperen, het teentje knoflook persen en in wat boter fruiten. De helft van de abrikozen klein snijden en met de helft van de rozijnen, de helft van de amandelen, de kaneel, de kerrie en het paprikapoeder bij de ui roeren. De kip hiermee vullen en opbinden. De kip rondom bruin braden in 75 gram boter. De ui snipperen en meefruiten. De abrikozen en rozijnen toevoegen, evenals een scheutje water. De kip onder af en toe keren in 1.5 uur gaar laten worden. De jus met weinig water losroeren. Op het laatst de (geschaafde) amandelen over de kip strooien. Serveer met: witte rijst en een gemengde salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4242 KiloJoules 1010 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 52 gram 52 gram 4 gram |