culinaire
zaken
.nl
Kip (perzische)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
100
75
50
2
1
1
1
-
-
-
kilogram
gram
gram
gram
gram
stuks
teentje
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kip (braad-)
abrikoos (gedroogd) ingrediënt info
amandel ingrediënt info
boter (room-)
rozijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kerrie (poeder)
paprika (poeder) ingrediënt info
kaneel (poeder)
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De abrikozen een nacht weken in 0.5 liter water. De kip van binnen en van buiten bestrooien met zout en peper. Een ui snipperen, het teentje knoflook persen en in wat boter fruiten. De helft van de abrikozen klein snijden en met de helft van de rozijnen, de helft van de amandelen, de kaneel, de kerrie en het paprikapoeder bij de ui roeren. De kip hiermee vullen en opbinden. De kip rondom bruin braden in 75 gram boter. De ui snipperen en meefruiten. De abrikozen en rozijnen toevoegen, evenals een scheutje water. De kip onder af en toe keren in 1.5 uur gaar laten worden. De jus met weinig water losroeren. Op het laatst de (geschaafde) amandelen over de kip strooien. Serveer met: witte rijst en een gemengde salade.
Voedings-
waarde
Energie4242 KiloJoules
1010 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
52 gram
52 gram
4 gram