culinaire
zaken
.nl
Kalkoen met ratatouille
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
3
2
1
1
1
0.50
0.50
0.50
-
-
gram
eetlepel
stuks
teentje
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
kalkoenfilet
olie (olijf-) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
ui ingrediënt info
kruiden (tuin-,Italiaans)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper de ui. Was de courgette, de paprika en de tomaten. Snij de groenten in stukjes. Wrijf de kalkoenfilets in met zout, peper en tuinkruiden.
Berei-
ding
Verhit in een braadpan 2/3 van de olie. Bak de kalkoen in 3 minuten rondom bruin. Doe de deksel op de pan en braad hem in nog 20 minuten bruin en gaar, keer regelmatig.

Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Fruit de ui gedurende 2 minuten Voeg de rest van de groenten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit. Doe de deksel op de pan en stoof de groenten 15 minuten Schep ze af en toe om. Breng de ratatouille op smaak met zout en peper.

Snij de kalkoenfilets in plakjes en verdeel deze over borden. Schep de ratatouille ernaast.
Voedings-
waarde
Energie2020 KiloJoules
481 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
35 gram
7 gram