culinaire zaken .nl |
Kalkoen met ratatouille | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 3 2 1 1 1 0.50 0.50 0.50 - - |
gram eetlepel stuks teentje stuks stuks eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
kalkoenfilet olie (olijf-) tomaat knoflook courgette (groen) ui kruiden (tuin-,Italiaans) paprika (rood) paprika (groen) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper de ui. Was de courgette, de paprika en de tomaten. Snij de groenten in stukjes. Wrijf de kalkoenfilets in met zout, peper en tuinkruiden. | |||
Berei- ding |
Verhit in een braadpan 2/3 van de olie. Bak de kalkoen in 3 minuten rondom bruin. Doe de deksel op de pan en braad hem in nog 20 minuten bruin en gaar, keer regelmatig. Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Fruit de ui gedurende 2 minuten Voeg de rest van de groenten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit. Doe de deksel op de pan en stoof de groenten 15 minuten Schep ze af en toe om. Breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Snij de kalkoenfilets in plakjes en verdeel deze over borden. Schep de ratatouille ernaast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2020 KiloJoules 481 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 35 gram 7 gram |