culinaire
zaken
.nl
Kalfslapjes in mosterdsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
1
1
2
2
5
1
1
1
-
gram
deciliter
deciliter
eetlepel
teentje
centiliter
pot
takje
gram
naar smaak
kalfslap ingrediënt info
bouillon
room (slag-)
mosterd (grof)
knoflook ingrediënt info
jenever
ui (zilver-) ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Wijf het vlees in met de mosterd. Snipper de knoflook en laat de zilveruitjes uitlekken.
Berei-
ding
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Fruit de gesnipperde knoflook, de uitgelekte uitjes en de rozemarijn even mee. Schenk de jenever in de pan en laat die op hoog vuur bijna verdampen. Voeg de bouillon lepeltje voor lepeltje toe. Stoof het vlees, afgedekt, in circa 1 uur gaar. Draai het vlees tussendoor 1 a 2 maal om. Roer de room door de jus en breng hem aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie1404 KiloJoules
334 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
40 gram
1 gram