culinaire zaken .nl |
Kalfslapjes in mosterdsaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 1 1 2 2 5 1 1 1 - |
gram deciliter deciliter eetlepel teentje centiliter pot takje gram naar smaak |
kalfslap bouillon room (slag-) mosterd (grof) knoflook jenever ui (zilver-) rozemarijn zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Wijf het vlees in met de mosterd. Snipper de knoflook en laat de zilveruitjes uitlekken. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Fruit de gesnipperde knoflook, de uitgelekte uitjes en de rozemarijn even mee. Schenk de jenever in de pan en laat die op hoog vuur bijna verdampen. Voeg de bouillon lepeltje voor lepeltje toe. Stoof het vlees, afgedekt, in circa 1 uur gaar. Draai het vlees tussendoor 1 a 2 maal om. Roer de room door de jus en breng hem aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1404 KiloJoules 334 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 40 gram 1 gram |