culinaire zaken .nl |
Kaaskoteletten uit Zurich | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Zwitserland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Goedkoop | Grill/grillplaat | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 200 1.50 1.25 50 25 2 2 1 1 - - |
stuks plakje deciliter deciliter gram gram deciliter teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
varkenskarbonade (rib-) kaas (lichtbelegen) wijn (wit) water champignon boter (room-) room (koffie-) knoflook ui jus (tablet) zout peper | ||
Berei- ding |
De varkenskoteletten zo insnijden dat een "zakje" ontstaat. Koteletten met zouten en peper inwrijven. De champignons in een zeef laten uitlekken en in plakjes snijden. Een beetje kaas in kleine stukjes snijden. Beide met zout en peper kruiden en daarmee de koteletten vullen. De openingen met een houten prikker dichtsteken. Ui en knoflook fijnhakken. Boter in een koekepan verhitten, de beide koteletten daarin aan beide kanten 6 minuten bakken en uit de pan nemen. Ui en knoflook in hetzelfde vet glazig fruiten. De witte wijn erbij gieten en voor de helft laten indampen. Het justablet met de room en het water aanmaken en door de saus roeren. De koteletten in de pan doen en daarop een plak kaas leggen. In de oven of onder de grill bakken totdat de kaas smelt en lichtbruin wordt. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3746 KiloJoules 892 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 46 gram 1 gram |