culinaire zaken .nl |
Ajam Besengek | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Makkelijk | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 3 20 3 3 3 3 1 1 1 1 |
deciliter deciliter centiliter gram theelepel theelepel stuks teentje stuks theelepel bosje stuks |
asem (water) melk (kokos-) olie laos (vers) trassi koriander (poeder) peper (groen) knoflook kip komijn koriander (vers) ui | ||
Berei- ding |
Stamp de ui, de knoflook, de groene peper, de laos fijn en voeg de korianderpoeder, de komijnpoeder en de trassie toe. Fruit dit mengsel aan in olie en voeg hieraan de in stukken gesneden kip toe. Bak de kip bijna gaar. We blussen dit nu af met het tamarindewater en de kokosmelk en stoven de kip verder gaar. Serveer het uit met gehakte verse koriander er over heen gesprenkeld. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2558 KiloJoules 609 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 77 gram 2 gram |