culinaire zaken .nl |
Vis (gestoofd) in kruidensaus (Ikan Sanggrobanding) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 12 6 4 4 4 2 1 1 1 0.50 0.25 |
deciliter stuks stuks stuks teentje centimeter eetlepel theelepel eetlepel schijf theelepel eetlepel |
melk kemirie (noot) vis (wit-) peper (groen) knoflook sereh olie (zonnebloem-) trassi ketjap (manis) laos (vers) kurkuma (poeder) asem (water) | ||
Berei- ding |
Bak de vis (makreel) half gaar. Stamp de kemiris, lomboks, knoflook, trassi, koenjit en laos goed fijn en fruit dit mengsel in de olie. Doe er dan melk, sereh en ketjap bij. Laat de saus 5 minuten goed doorkoken en voeg dan de vis toe. Als de vis door en door warm is, kan het gerecht opgediend worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |