culinaire
zaken
.nl
Makreel (gebakken) met groentemengsel
(Ikan Dan Sajoer (makreel))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
240
100
4
4
4
2
2
2
1
-
kilogram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
centimeter
naar smaak
makreel (filet)
bamboe (scheut) ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
peper (rood) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketjap (asin)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Spoel de filets (makreel, mul of rode poon) af en maak ze droog. Bestrooi ze met wat zout en laat ze 15 minuten liggen. Snipper 1 ui en de andere in 8 partjes. Maak de rokken van uipartjes los. Ontpit de lomboks en snij ze in smalle reepjes. Snij de boontjes in stukjes van 2.5 centimeter. Voeg de fijngehakte knoflook, geraspte gemberwortel en ketjap toe aan de gesnipperde ui. Wrijf dit mengsel tot een gladde brij. Maak de filets opnieuw droog en bak ze in hete olie snel aan weerskanten goudbruin. Voeg hierna de boontjes, stukjes ui en lombokreepjes toe. Fruit alles gedurende 2 minuten. Voeg daarna de reepjes bamboe toe en giet 2.5 deciliter kokend water toe. Alles omscheppen en de kook er over laten komen. Zet het vuur lager en laat alles 2 minuten zachtjes doorkoken. Leg de gebakken filets op voorverwarmde borden en schep de hete saus met groenten er overheen. Als garnering tomatenbloemen erbij leggen. Serveer met witte rijst of gekookte mie erbij.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram