culinaire zaken .nl |
Makreel (gebakken) met groentemengsel (Ikan Dan Sajoer (makreel)) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 240 100 4 4 4 2 2 2 1 - |
kilogram gram gram stuks stuks eetlepel teentje stuks eetlepel centimeter naar smaak |
makreel (filet) bamboe (scheut) boon (sperzie-,vers) peper (rood) tomaat olie (zonnebloem-) knoflook ui ketjap (asin) gember (wortel,vers) zout | ||
Berei- ding |
Spoel de filets (makreel, mul of rode poon) af en maak ze droog. Bestrooi ze met wat zout en laat ze 15 minuten liggen. Snipper 1 ui en de andere in 8 partjes. Maak de rokken van uipartjes los. Ontpit de lomboks en snij ze in smalle reepjes. Snij de boontjes in stukjes van 2.5 centimeter. Voeg de fijngehakte knoflook, geraspte gemberwortel en ketjap toe aan de gesnipperde ui. Wrijf dit mengsel tot een gladde brij. Maak de filets opnieuw droog en bak ze in hete olie snel aan weerskanten goudbruin. Voeg hierna de boontjes, stukjes ui en lombokreepjes toe. Fruit alles gedurende 2 minuten. Voeg daarna de reepjes bamboe toe en giet 2.5 deciliter kokend water toe. Alles omscheppen en de kook er over laten komen. Zet het vuur lager en laat alles 2 minuten zachtjes doorkoken. Leg de gebakken filets op voorverwarmde borden en schep de hete saus met groenten er overheen. Als garnering tomatenbloemen erbij leggen. Serveer met witte rijst of gekookte mie erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |