culinaire zaken .nl |
Zalm in saffraansaus (Serveer met (geglaceerde) worteltjes) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Slank | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 100 1 4 5 4 1 1 1 0.25 - - |
stuks deciliter gram deciliter stuks gram takje theelepel eetlepel stuks bakje naar smaak naar smaak |
zalmmoot bouillon (visfumet-) boter (room-) room aardappel waterkers dille (vers) saffraan peterselie ui (sjalot) tuinkers peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Was de moten zalm en verwijder de graten in het zalmvlees. Snij het sjalotje flinterdun. Beboter de pan en verdeel het sjalotje over de pan. Bepeper en zout de moten zalm en leg deze in de pan. Giet er de hete visfond over en laat dit 5 minuten pocheren. Haal de moten zalm uit de pan en ontdoe ze van vel en graten. Leg ze terug in het kookvocht. Schil de aardappelen en maak er banaanvormige aardappeltjes van (pomme chateau). Kook de aardappeltjes af en bak ze in wat boter. Bestrooi ze met de gehakte peterselie. Maak van 2 deciliter visfond, de room (of creme fraiche) en de saffraan, door dit in te koken, een mooie saus. Voeg er eventueel een beetje boter bij. Pocheer de zalmmoten nog 5 minuten in de afgesloten pan. Haal ze van het vuur en houdt ze warm in het kookvocht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2124 KiloJoules 506 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 31 gram 2 gram |