culinaire
zaken
.nl
Mosselen (Vlaamse)
(open mosselen: tegen tikken/in koud water)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
200
2
1
1
1
1
0.50
kilogram
gram
deciliter
takje
teentje
stuks
stuks
stuks
mossel ingrediënt info
soepgroenten
wijn (wit)
tijm (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laurier (blad)
ui ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Spoel de mosselen af. Geopende en kapotte exemplaren weggooien. Strooi de soepgroente op de bodem van de mosselpan. Verdeel hierover de uisnippers en pers het knoflookteentje erboven uit. Voeg de overige kruiden toe en schenk hierover de wijn of het bier.
Berei-
ding
Leg de mosselen op de groente en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Kook de mosselen, onder af en toe opschudden, in 5 minuten gaar.
Voedings-
waarde
Energie3907 KiloJoules
930 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
52 gram
129 gram
6 gram