culinaire zaken .nl |
Mosselen (Vlaamse) (open mosselen: tegen tikken/in koud water) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 200 2 1 1 1 1 0.50 |
kilogram gram deciliter takje teentje stuks stuks stuks |
mossel soepgroenten wijn (wit) tijm (vers) knoflook laurier (blad) ui peterselie (bosje) | ||
Voor- berei- ding |
Spoel de mosselen af. Geopende en kapotte exemplaren weggooien. Strooi de soepgroente op de bodem van de mosselpan. Verdeel hierover de uisnippers en pers het knoflookteentje erboven uit. Voeg de overige kruiden toe en schenk hierover de wijn of het bier. | |||
Berei- ding |
Leg de mosselen op de groente en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Kook de mosselen, onder af en toe opschudden, in 5 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3907 KiloJoules 930 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 52 gram 129 gram 6 gram |