culinaire
zaken
.nl
Makreel (oosterse) met gember en kokos
(Makreel vervangen door meerval en tonijn)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
4
4
3
2
2
2
1
1
1
0.50
stuks
stuks
stuks
teentje
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
makreel (vers)
ui (bos-)ingrediënt info
citroen
knoflook ingrediënt info
gember (geconfijt) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
kokos
selderij (blad-)ingrediënt info
ketjap (manis)
siroop (gember)
peper (rood) ingrediënt info
Berei-
ding
Hak de knoflook fijn. Raap de gember. Verwijder de pitjes uit de rode peper (lombok) en snij hem in flinterdunne reepjes. Snij de lente-uitjes (ook het groen) in ringetjes en bak ze met de knoflook, gember en rode peper 3 minuten in de zonnebloemolie. Voeg de ketjap en de gembersiroop toe. Haal de makreelfilets door het gembermengsel en leg ze in een magnetronschaal. Leg tussen de makreelfilets een stukje citroen. Schep de rest van het gembermengsel erop. Strooi de kokos erover. Zet de schaal in de magnetron en laat de vis in 6 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden. Draai de schaal tussentijds 2x een kwartslag. Strooi daarna de selderij (of koreander) erover.
Voedings-
waarde
Energie1437 KiloJoules
342 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
47 gram
1 gram