culinaire zaken .nl |
Makreel (oosterse) met gember en kokos (Makreel vervangen door meerval en tonijn) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:09 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Goedkoop Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 4 4 3 2 2 2 1 1 1 0.50 |
stuks stuks stuks teentje stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks |
makreel (vers) ui (bos-) citroen knoflook gember (geconfijt) olie (zonnebloem-) kokos selderij (blad-) ketjap (manis) siroop (gember) peper (rood) | ||
Berei- ding |
Hak de knoflook fijn. Raap de gember. Verwijder de pitjes uit de rode peper (lombok) en snij hem in flinterdunne reepjes. Snij de lente-uitjes (ook het groen) in ringetjes en bak ze met de knoflook, gember en rode peper 3 minuten in de zonnebloemolie. Voeg de ketjap en de gembersiroop toe. Haal de makreelfilets door het gembermengsel en leg ze in een magnetronschaal. Leg tussen de makreelfilets een stukje citroen. Schep de rest van het gembermengsel erop. Strooi de kokos erover. Zet de schaal in de magnetron en laat de vis in 6 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden. Draai de schaal tussentijds 2x een kwartslag. Strooi daarna de selderij (of koreander) erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1437 KiloJoules 342 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 47 gram 1 gram |