culinaire zaken .nl |
Kabeljauwpakketjes met leerdammer kaas | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | Oven | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 400 400 9 4 2 2 0.50 |
gram gram gram plakje eetlepel eetlepel theelepel eetlepel |
ham kabeljauw (filet,diepvr) kaas (Leerdammer) bladerdeeg ![]() bieslook (vers) ![]() bloem ![]() kruiden (vis-) olie ![]() | ||
Voor- berei- ding |
Neem voor de kaas en ham dikke plakken van 125 c.q. 100 gram. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200. Spreid het bladerdeeg uit en laat het circa 10 minuten ontdooien. Vet de bakplaat in met olie. Bestuif het aanrecht met bloem. Wrijf de kabeljauw in met de viskruiden en vouw de ham om de kabeljauw. Leg een vispakketje in het midden van een plakje bladerdeeg en leg er een plak Leerdammer op. Bestrooi de kaas met de bieslook en dek dit af met een plakje bladerdeeg. Druk de zijkanten op elkaar en rol ze wat naar binnen. Snij uit het overgebleven plakje bladerdeeg 4 visjes en plak deze met water vast op de bovenkant van de pakketjes. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in circa 20 minuten goudbruin. Lekker met: sla, mais en tomaat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3843 KiloJoules 915 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 51 gram 0 gram |