culinaire zaken .nl |
Kabeljauwfilet met oude kaas | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron Goedkoop | Snel Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 250 100 3 2 2 1 1 1 - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) champignon kaas (oud) creme fraiche olie (sla-) prei boter (room-) ei (kip) allesbinder zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. Snijd de preien in ringen en de champignons in vieren. | |||
Berei- ding |
Verhit de slaolie en bak hierin de prei en champignons (schep regelmatig om). Roer de allesbinder (of aardappelzetmeel) erdoor en laat 2 minuten pruttelen. Klop de creme fraiche met het ei, zout en peper los en vermeng dit van het vuur af met het preimengsel. Vet een magnetronschaal in. Snij de kabeljauw in stukken van 2.5 centimeter en leg deze in de schaal. Verdeel het preimengsel over de vis. Dek de schaal af (niet helemaal afsluiten). Laat het gerecht in 5 minuten op vol vermogen gaar worden. Strooi de oude kaas daarna over het gerecht. Serveer met: aardappelpuree en doperwtjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2039 KiloJoules 485 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 45 gram 4 gram |