culinaire
zaken
.nl
Kabeljauwfilet met oude kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
250
100
3
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
champignon ingrediënt info
kaas (oud)
creme fraiche ingrediënt info
olie (sla-) ingrediënt info
prei
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
allesbinder
zout
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas. Snijd de preien in ringen en de champignons in vieren.
Berei-
ding
Verhit de slaolie en bak hierin de prei en champignons (schep regelmatig om). Roer de allesbinder (of aardappelzetmeel) erdoor en laat 2 minuten pruttelen. Klop de creme fraiche met het ei, zout en peper los en vermeng dit van het vuur af met het preimengsel. Vet een magnetronschaal in. Snij de kabeljauw in stukken van 2.5 centimeter en leg deze in de schaal. Verdeel het preimengsel over de vis. Dek de schaal af (niet helemaal afsluiten). Laat het gerecht in 5 minuten op vol vermogen gaar worden. Strooi de oude kaas daarna over het gerecht. Serveer met: aardappelpuree en doperwtjes.
Voedings-
waarde
Energie2039 KiloJoules
485 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
45 gram
4 gram