culinaire zaken .nl |
Gebakken makreel met rozemarijn (Sgomberi con rosmarino) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 3 2 2 1 1 - - |
eetlepel teentje stuks theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) knoflook makreel (vers) sap (citroen-) citroen rozemarijn zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een koekepan, en bak de knoflookteentjes even mee. Doe de moten makreel in de pan, bestrooi ze met wat rozemarijn, en bak de makreel rondom bruin. Breng de vis op smaak met zout en peper, giet het citroensap erover en stoof de vis met gesloten deksel 15-20 minuten. Serveer met de kwarten citroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1480 KiloJoules 352 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 45 gram 0 gram |