culinaire
zaken
.nl
Gebakken makreel met rozemarijn
(Sgomberi con rosmarino)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
3
2
2
1
1
-
-
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
makreel (vers)
sap (citroen-)
citroen
rozemarijn ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een koekepan, en bak de knoflookteentjes even mee. Doe de moten makreel in de pan, bestrooi ze met wat rozemarijn, en bak de makreel rondom bruin. Breng de vis op smaak met zout en peper, giet het citroensap erover en stoof de vis met gesloten deksel 15-20 minuten. Serveer met de kwarten citroen.
Voedings-
waarde
Energie1480 KiloJoules
352 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
45 gram
0 gram