culinaire zaken .nl |
Perkedel djagoeng III (maiskoekjes met bloemkool) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 100 1 3 2 2 1 1 1 1 0.50 - |
gram gram deciliter theelepel eetlepel teentje stuks stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
mais (blik) kool (bloem-) olie maizena santen knoflook ui ei (kip) ketoembar laos (poeder) kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De maiskorrels worden gekookt. We gebruiken bloemkoolroosjes en we gebruiken dikke santen. De ui en knoflook worden gesnipperd. Het ei wordt losgeroerd. Zie voor bereidingswijze beide voorgaande recepten. Snij de stronkjes van de bloemkool en verkruimel de roosjes. Maak een pasta van ui, knoflook, laos, ketoembar, koenjit, de klein gesneden stronkjes van de roosjes. Voeg fijngemaakte mais, ei, maizena, zout en santen toe. Doorroeren en de stukjes mais toevoegen met de verkruimelde roosjes. Goed doorroeren en platte koekjes bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1223 KiloJoules 291 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 5 gram 4 gram |