culinaire
zaken
.nl
Perkedel djagoeng III
(maiskoekjes met bloemkool)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
100
1
3
2
2
1
1
1
1
0.50
-
gram
gram
deciliter
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
mais (blik)
kool (bloem-)ingrediënt info
olie ingrediënt info
maizena
santen ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ketoembar
laos (poeder)
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
De maiskorrels worden gekookt. We gebruiken bloemkoolroosjes en we gebruiken dikke santen. De ui en knoflook worden gesnipperd. Het ei wordt losgeroerd.

Zie voor bereidingswijze beide voorgaande recepten. Snij de stronkjes van de bloemkool en verkruimel de roosjes. Maak een pasta van ui, knoflook, laos, ketoembar, koenjit, de klein gesneden stronkjes van de roosjes. Voeg fijngemaakte mais, ei, maizena, zout en santen toe. Doorroeren en de stukjes mais toevoegen met de verkruimelde roosjes. Goed doorroeren en platte koekjes bakken.
Voedings-
waarde
Energie1223 KiloJoules
291 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
5 gram
4 gram