culinaire
zaken
.nl
Kwee Lapis II
(Spekkoek, kruidige 2-kleurencake)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
400
200
20
8
3
2
2
2
1
1
gram
gram
gram
stuks
theelepel
zakje
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
margarine
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
kaneel (poeder)
suiker (vanille-)
foelie (blad)
nootmuskaatingrediënt info
kardamom (poeder)
anijs (poeder)ingrediënt info
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 140 graden. Springvorm bekleden met bakpapier en bakpapier invetten. Boven 2 kommen eieren splitsen. De dooiers met een mixer met basterdsuiker en vanillesuiker in circa 10 minuten schuimig kloppen. In de andere kom de boter romig kloppen. Dooiermengsel door de boter roeren. Eiwitten stijfkloppen en daarna door ei-botermengsel roeren. Bleom erboven zeven en zeer goed doorroeren. Beslag over 2 kommen verdelen. Dan anijszaad, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, kardemom en foelie aan de helft van het beslag toevoegen. Met een jusopscheplepel een heel dun laagje wit beslag in de vorm schenken en laten uitvloeien. Op een rooster in het midden van de oven in circa 7 minuten het laagje beslag bijna gaar laten worden. Dan laagje bruin beslag erover schenken en weer in circa 7 minuten bijna gaar laten worden. Dit herhalen tot het beslag op is maar de bovenste laag moet donker zijn. Dan de springvorm uit de oven nemen en 5 minuten laten afkoelen. Rand van de springvorm verwijderen en op een taartrooster de spekkoek verder laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Voedings-
waarde
Energie6501 KiloJoules
1548 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
155 gram
41 gram
4 gram